CellaVision Chess Cup 2018

CellaVision Cup ble spilt i den fine byen Lund denne helgen. Sammen med Lilla CellaVision Cup kom turneringen på 240 deltakere. Det ble fire partier hurtigsjakk på fredag og så fire partier langsjakk på lørdag og søndag. På vei hjem var jeg var innom fredag kveld.

Alexei Shirov vant turneringen (som i fjor). Her vinner han mot Mats Lindgren (2170) men var veldig lite fornøyed med partiet. Shirov fortalte at den beste medisinen mot et såpass dårlig parti er det neste partiet. Og det stemte. Med svart mot FM Kåre Hove Kristensen (2342) ble det matt etter dronningoffer og det dårlige partiet var glemt.

Det var gode betingelser på hotellet (Elite hotell Ideon). Spillerne ble fordelt på forskjellige rom men det var enkelt å finne frem - se bilde nedenfor.

GM Stellan Brynell kommenterte partiene.

Det så bra ut for elofavoritten Nils Grandelius. Etter seieren mot Shirov i 7. runde var han alene i tet foran siste runde og så kom tap mot Jonny Hector.

Spilte en bra turnering og havnet på 6. plass: Pia Cramling.

Tiger Hillarp Persson - Juan Bellon Lopez

Ser skeptisk ut: Torbjørn Ringdal-Hansen som gjester Litteraturhuset i Fredrikstad 1.11.2018

En del partiene ble overført på nettet og finnes bl. a. på Chess24, Chessbomb, Chessbase.

Tabellen finnes her og nederst på samme side er det mulig å laste ned partiene som pgn-fil.