Inte bara schack – konsten att bli GM

  Bengt Samzelius och er skribent besökte vår vänförening, Strömstads Historieförenings (SHF:s) julavslutning med den traditionsenliga lagtävlingen i historia, onsdagen den 5 december. Tanums schackvita springare försvarades med den äran av Bengt Samzelius, undertecknad, samt vår adjungerande förstärkning i form av Kristina Bengtsson. Det bar sig inte bättre än att vi vann allt samman och även om vi inte kan titulera oss som stormästare i schack, så har vi nu i vart fall uppnått den statusen i Strömstads Historieförening!
   
   
   
  I en artikelserie i fyra delar i Strömstads Historieförenings (SHF:s) tidning kommer undertecknad presentera lite intressant schackhistoria och lite kuriositeter, samtidigt som jag också efterlyser fler schackspelare till vår gemytliga gemenskap.
   
   
  Kort om Strömstads Historieförening:
  Föreningens hemort är Strömstad, en gränsstad vackert belägen mellan västerhav och inlandsflora. Geografiskt befinner vi oss 3 mil söder om den norska gränsen och 17 mil norr om Göteborg. Som gränsstad är Strömstad med landsbygd rik på historia, därför är det naturligt att orten har en historisk förening. SHF är en ständigt växande förening, som idag samlar över 470 medlemmar, som alla har det gemensamma intresset för historia.
   
  För mer information:
  SHF:s ordförande, Rolf Lindqvist, telefon: 073-963 99 93, e-post: rl.lindqvist@telia.com
   
   
   
  Vafalls sitter ni fortfarande här och läser? Skynda nu till SHF och bli medlem redan idag!

  Lägg till kommentar

  © Tanums SS • Fröstorp 3 • 457 93 Tanumshede • +46 (0) 70-438 72 90
  Free Joomla! templates by AgeThemes