Återstart med ett rejält snöfall

  Torsdagen den 7 april var det så äntligen dags för vårtstarten, detta samtidigt som snön vräkte ner egentligen för första gången under ”nådens år” 2022…
   
  ”Snön faller och vi med den.” (Spår två på Ulf Lundells fjärde album: ”Nådens år.”) Varför tulpaner? För att man kommer att tänka på den varma våren i Nederländerna... Foto: FreeImages.
   
  Ett bitvis ymnigt snöfall drog in över västkusten och riskerade att ställa till med stora trafikproblem, men lyckligtvis blev det aldrig lika omfattande som först befarats, i vart fall inte just precis här.
   
  Tanums Schacksällskaps styrelse samlades denna kulna vårdag för att avhandla säsongens första styrelsemöte. Bland mycket som diskuterades och beslutades det att vi avslutar denna mycket korta vårsäsong torsdagen den 19 maj (den 26:e är det ju Kristi himmelfärdsdagen) och därtill beslutades att preliminärt sätta höststarten till torsdagen den 1 september.
   
  Det beslutades också att förlägga blixt-KM (eventuellt också en snabbschackstävling för dem som önskar det) till en lämplig helg (lördag/söndag) under augusti/september. Datum kommer att publiceras senare. Vi tänkte vidare därtill också äta något gott och fira klubbens 60-årsjubileum (eller nu då snare 62-årsjubileum på grund av pandemins härjningar)!
   
  Vi siktar på att förlägga Tanums Schacksällskaps ordinarie årsmöte till någon gång i september. Datum kommer att presenteras senare.
   
  OBS! Att vi inte spelar på skärtorsdagen den 14 april, vi träffas åter den 21 april.
  Hjärtligt Välkomna!
   
  Gösta Karlsson var på ett synnerligen gott humör efter att ha delat broderligt på poängen med Audun Torgan, då det blev 3-3 i matcher. Foto: Christian Carlsson.
   
  Audun Torgan. Foto: Christian Carlsson.
   
  Bengt Samzelius som här vann en mycket förtätad kamp mot Ulf Andersson. Foto: Christian Carlsson.
   
  Ulf Andersson. Foto: Christian Carlsson.
   
  Det kom att bli en både spännande och intensiv historia mellan Ulf Nordholm och Christian Carlsson. Foto: Christian Carlsson.
   
  Men efter ett rent bondeoffer för att om möjligt kunna få ordentlig fart på de svarta tornens inneboende potential, samt några komplexa avslag och hot om matt fick till slut ordföranden ge upp en lätt pjäs för att på så sätt undvika matthotet. När så krutröken skingrats var det bara till att tacka för en underhållande och trevlig match, samt att det också framfördes en önskan om att få möjlighet till en snabb revansch. Foto: Christian Carlsson.

   

  Kommentarer   

  #1 George Ang 2022-04-11 07:45
  Vilken varm schackstart i kylig milj0

  Lägg till kommentar

  Free Joomla! templates by AgeThemes