Lustfyllt sommarschack!

  Torsdagen den 7 juli samlades åtta förväntansfulla schackvänner i Tanums Schacksällskaps klubblokal för lite lustfullt schackspelande och den här gången var det Martin Johansson som bjöd på fika!
   
  Hellmut Klevenow, Tanums SS – Martin Johansson, Sotenäs SK, 1-0. Klevenow spelade riktigt kreativt mot Johansson! Foto: Christian Carlsson.
   
  Vi i Tanums Schacksällskap tog tillfället i akt och gratulerade vår jubilar, Hellmut Klevenow med lite choklad, samt genom att överräcka ett exemplar av Grisboken.
   
  Grisboken av konstnären och keramikern Arne Öhnell, som var vida känd för sina berömda keramikgrisar! Foto: Christian Carlsson.
   
  Här har vi förövrigt ett av Arne Öhnells donerade schackspel till Tanums Schacksällskap. Foto: Anna Andersson.
   
  Ulla Klevenow, Tanums SS – Bengt Samzelius, Tanums SS, 0-1. Foto: Christian Carlsson.
   
  En hungrig Bengt i dubbel bemärkelse visade det sig, fällde Ulla i sitt första parti för kvällen och till vår stora förvåning vann Samzelius på tid! Ja, uppenbarligen är undrens tid ännu inte förbi…
   
  Gösta Karlsson, Tanums SS – Audun Torgan, Tanums SS, 1-0. Foto: Christian Carlsson.
   
  De två kombattanterna var inbegripna i flera spännande dueller under kvällen, där de ömsom turades om att vinna. Audun fick i sin tur till en riktigt effektiv och vacker kungsjakt!
   
  Felix Satvaldiev, Tanums SS – Martin Johansson, Sotenäs SK, 0-1. Foto: Christian Carlsson.
   
  Några intressanta observationer:
  Gösta Karlsson var särskilt nöjd med en stilig vinst mot Bengt Samzelius!
  Hellmut Klevenow – Martin Johansson, 3-0.
  Christian Carlsson – Hellmut Klevenow, 3-1.
  Felix Satvaldiev är på gång: Felix var involverad i ett par partier mot undertecknad där det ena blev ett intressant sådant, då skriftställaren valde att gå för ett slutspel med två torn och sex bönder mot dam och fem bönder. Efter en forcerad avveckling av tornen mot damen kom merbonden till sin rätt och blev en avgörande maktfaktor.
  Felix har spelat upp flera intressanta positioner mot Martin Johansson och kvällens sista parti blev ett högdramatiskt sådant. Där båda spelarna var på god väg mot svår tidsnöd, samtidigt som Satvaldiev allt mer kopplade ett allt starkare grepp om ställningen, men i tidsnöden nöjde sig dock inte Felix med att ta en kvalitetsvinst, utan ställde istället bort ställningen med ett olyckligt löpardrag. Det är hur som helst friskt spelat av Felix efter blott två spelkvällar på klubben!
   
   
  Kuriosa långt bortom schackets environger, vi har åter gästats av en raritet:
  I dagarna landade en sportfiskare en raritet i form av en hågäl ”Galeus melastomus” i Kosterrännan på 134 meters djup, vilket aldrig tidigare har fångats på ett fiskedrag. Det förekommer dock att man fångar hajen på djupt vatten vid trålning i Skagerrak och Kattegatt. Foto: Irvin Kilde, Wikipedia.

  Lägg till kommentar

  Free Joomla! templates by AgeThemes