Grattis Bengt Samzelius på högtidsdagen!

  Bengt Samzelius, Tanums SS – Mats Karlsson, Tanums SS. Bengt är känd för sin romantiska och offensiva spelstil, samt att han inte sällan karaktäristiskt hovrar ett slag i luften med sin högra hand innan han så slutligen kommer till skott och gör sitt drag. Foto: Christian Carlsson.
   
  Tanums Schacksällskap gratulerar vår styrelseledamot, Bengt Samzelius på hans bemärkelsedag!
   
  Bengt Samzelius, Kämpersvik: Har allt sedan 1980-talet varit och är fortsatt en viktig kugge i Tanums SS:s verksamhet och Bengt sitter sedan mitten av 2000-talet i Tanums SS:s styrelse och har under en lång rad av år verkat som ledare, sponsoransvarig, chaufför med mera. Samzelius har där till engagerat sig tillsammans med George Ang, som ungdomsledare i Tanumskolans skolschackssatsning, tillsammans med skolans Christer Andersson. Foto: Christian Carlsson.
   
  Bengt och skriftställaren delar förutom vår gemensamma passion för de 64 rutorna också en vurm för vår historia, därtill är vi båda medlemmar i SHF (Strömstads Historieförening). Ett sällskap som jag med varm hand kan rekommendera läsekretsen att ta sig en närmare titt på. Hur som helst tänkte jag här passa på att lyfta fram Bengts senaste tänkvärda alster i publikationen: Veckovis, anno 5 september 2023: Just en snygg historia (sidorna 8-11).
   
  Här nedan följer några ytterligare exempel på läsvärda betraktelser signerade Bengts fjäderpenna:
  Veckovis: Schack (sidorna 8-11), 2018-03-21.
  Veckovis: Fröstorp Satellitstation (sidorna 10-15), 2018-08-08.
  Veckovis: När Småris fick besök (sidorna 8-11), 2019-05-15.
  TfS (Tidskrift för Schack): Århundradets parti (sidorna 5-6), nr 2 2019.
   
  Hatten av för en gentleman med den romantiska spelstilen och med den skarpa gåspennan!

  Kommentarer   

  #2 Bengt Samzelius 2023-11-02 22:39
  Ett varmt tack för alla gratulationer till min födelsedag! Om jag spelat litet bättre och spillt mindre tid med åren skulle jag nästan gjort mig förtjänt av Christians ampla lovord!
  Nu kan jag i alla fall stava till "j'adoube" men vet fortfarande inte om man måste vara dement för att få rätta till motståndarens pjäser om man händelsevis tycker att de står fel.
  #1 Mats Karlsson 2023-10-31 14:34
  Grattis !!! Fint skrivet om en fin kamrat !

  Lägg till kommentar

  Free Joomla! templates by AgeThemes