Kommentarer   

  #6 Christian C 2024-01-26 16:46
  Tack Hellmut! :)
  #5 Hellmut Klevenow 2024-01-25 09:40
  Grattis från Berlin till segern TSS! Bästa hälsningar Hellmut
  #4 Christian C 2024-01-19 19:52
  Det är nog alltid svårt att göra sig själv rättvisa i jämförelse med Stockfish med hisnande ”3631” i Elo (spelstyrkan är givetvis beroende på vilka parametrar man väljer att ställa in), så 94 procent tycker jag nog trots allt att man kan vara ganska så ”hyfsat” nöjd med. För vid en första okulär bedömning tyckte jag i varje fall att det såg både tryggt och solitt ut! Ja, med andra ord ungefär som vanligt alltså. :) För förutom själva spelstyrkan kan man inte bortse från psykologin och tidsaspekten som Stockfish inte så där utan vidare dukar under för … ”Carpe diem quam minimum credula postero” (”fånga dagen, lita ej på morgondagen”). Som den romerske poeten Quintus Horatius Flaccus (65 f.Kr-8 f.Kr.), så slagfärdigt uttryckte det.


  Allt gott med bästa hälsningar
  Christian
  #3 Christian C 2024-01-19 19:49
  Tack Ulf! Äntligen föll bitarna på plats! Verkligen, därtill hoppas vi självfallet på att fler kommer att följa i Sverkers fotspår efterhand! :)


  Allt gott med bästa hälsningar
  Christian
  #2 Peter Fredriksson 2024-01-19 15:33
  Mycket att reflektera över tycker jag: Sverkers parti från det jag såg: Lika spel... Svart står lite bättre... Svart står klart bättre... Svart vinner... Vit vann på tid. Surt minst sagt men det viktigaste, spelet såg ut att sitta där. :-)

  Martin Johansson och undertecknad i samma lag sedan typ 1983. Undra vad oddset på det hade varit för något år sedan... :-) Tror Martin ganska snart är över 1800 i rating.

  Gällande mitt parti var jag mest trött och grinig. Först på mig själv då jag var missnöjd med öppningen och att jag inte riktigt fattade vad jag skulle göra och sedan på min motståndare som snörvlade och hostade så att det ekade i huset. Hade varit nöjd med remi när min motståndare räknade fel på ett aktivt och bra drag (Tc6) och istället vårdslöst gick för ett dåligt underbyggt angrepp med h4 och samtidigt missade (?) att han förlorade en kvalitet. Stockfish säger lika spel efter vits Tc6 men då är jag ändå bonde under.

  Önskar att jag sedan, i begynnande tidsnöd, kunde säga att jag visste exakt vad jag pysslade med när jag spelade aktivt mot vits kung men det var en del tur inblandat. Men efter tidskontrollen kunde jag lugnt hämta lite vatten och behagligt luta mig tillbaka för att kika på vilka schackar som enklast ledde till vinst. :-)

  Skall försöka bli lite snällare mot mig själv. Tydligen var det lika spel när jag var som mest missnöjd och får acceptera ett och annat "tråkigt" eller sämre parti. Stockfishs datoranalys säger 94% och endast tre tvivelaktiga drag (varav 1... d6 är ett) så egentligen borde jag nog inte vara så kritisk. Mycket att vinna på ett mer positivt sinnelag under partierna, även i tråkigare positioner, och "bara spela schack".

  Bra att vi lämnade bottenträsket i tabellen och hoppas att vi framöver kan ställa upp med ett starkt och gärna homogent lag. Kontinuiteten har av olika skäl varit sådär på slutet.
  #1 Ulf Palm 2024-01-18 20:30
  Grattis till storsegern och roligt att se att Sverker är tillbaks!

  Lägg till kommentar

  Free Joomla! templates by AgeThemes