Juniorframgångar i NM – Demokraten

   
   
  Här följer ett citat ur tidningsartikeln av: Arne Børresen där han intervjuar Fredriksstad Schakselskap Ungdoms lagkapten, Holger Blauhut.
   
  ”– Å havne på en femteplass i sjakk-NM for ungdommer med 23 deltakende lag synes vi er kjempebra. Neste gang ender vi kanskje også på pallplass, forteller en stolt Holger Blauhut på vegne av den aktive Fredrikstad-klubben.
   
  Pokaler til alle
  Fredriksstad Schakselskap Ungdom stilte med ett lag i aldersgruppen født 2007 og yngre under norgesmesterkapet i Drammen sist helg. Laget besto av Vetle Bjørge Strand (11), Ben Samuel Groth Skaar (12), Håkon Røed (10) og Anna Blauhut (10).
  Etter adskillige timer ved sjakkbrettene endte Grenland på førsteplass, Nordstrand på andre, Oslo Sjakklubb på tredje, Bærum på fjerde og Fredrikstad på femteplass.
  – Men i sjakken får alle som deltar pokaler. Slik var det også i norgesmesterskapet, bemerker Blauhut.
   
  God rekruttering
  Han legger til at de fire talentene også hevder seg godt mot eldre motstand.
  – Samme lag fra Fredrikstad (skribentens anm. Tanums SS IV) spilte også i Västergötlands distriktsserie (for voksne, journ.anm.) i Sverige for en tid tilbake, og gjorde det veldig bra med 2 seier, 2 uavgjort og 2 tap, sier Blauhut.
  – Byens sjakklubb – eller selskapet som det heter – har vind i seilene?
  – Sjakklubben i Fredrikstad har i de senere åra opplevd en god rekruttering av yngre mennesker. Vi har en upåklagelig tilgang. Det er selvsagt fantastisk med tanke på sjakksportens framtid, forteller talsmannen som overfor Demokraten tidligere ikke har lagt skjul på sjakkikonet Magnus Carlsens betydning for den stigende interessen.”

  Lägg till kommentar

  © Tanums SS • Fröstorp 3 • 457 93 Tanumshede • +46 (0) 70-438 72 90
  Free Joomla! templates by AgeThemes