Thomas Bennelind rapporterar – STNB

   
  I Strömstads Tidningens (STNB – Strömstads Tidning Norra Bohuslän) publikation den 2 april, i sportsektionen har tidningen ett reportage som avhandlar den oklara utgången av det Allsvenska seriespelet för Tanums Schacksällskap. Reporter är Thomas Bennelind och för att kunna ta del av den digitala versionen av artikeln så måste man vara prenumerant, annars kan man läsa artikeln i torsdagens pappersversion av nämnda publikation.
   
  Stöd vår lokala ”schacktidning”, köp den!
  Tidningen utkommer tre dagar i veckan (tisdagar, torsdagar, samt lördagar) och är en lokaltidning för norra Bohuslän. Den är Bohusläns äldsta tidning och grundades 1866 av boktryckaren Karl Fredrik Blomberg. Första numret utkom den 17 oktober och förste redaktören var L. A. Larsson. Han övertog tidningen år 1876 och ledde den fram till sin död. Strömstads Tidning slogs 1934 samman med tidningen Norra Bohuslän som hade grundats år 1894 av Carl Hall. Tidningen köptes 1969 av Bohusläningens AB.
   
  SCHACK
  Bohusderbyt mellan tabelltvåan Bohusalliansen STO och trean Tanums schacksällskap skulle ha spelats den 15 mars.
  TSS, som varvat höga toppar med djupa dalar, kan vid seger gå om rivalen från Bohuslän och bli tvåa bakom Östra Skaraborgsalliansen II.
   
  Tanum är enda laget i serien som besegrat serieledaren. Efter fem spelade omgångar har Tanum två segrar och tre förluster.
  Matchen mot Bohusalliansen STO kan fortfarande bli av. Christian Carlsson om läget i klubben, som nu i mars skulle ha arrangerat Västra Götalands schackförbunds kongress i Tanumshede.
  – Det enda vi fått till oss från förbundet är att det inte blir spel i april. De avvaktar situationen kring coronaviruset och återkommer senare. Kongressen är i första skedet framflyttad till den 23 maj. Vi som förening har tillsvidare också ställt in våra klubbkvällar på Satelliten, säger han.
   
  Svårigheterna med att genomföra fysiska träffar har öppnat för spel över internet.
  – Än så länge finns inga organiserat spel, men Svenska schackförbundet har planer på att styra upp organiserade tävlingar och matcher. Fast dit har vi inte kommit än, säger Christian Carlsson.

  Lägg till kommentar

  © Tanums SS • Fröstorp 3 • 457 93 Tanumshede • +46 (0) 70-438 72 90
  Free Joomla! templates by AgeThemes