Preliminär serieindelning för TSS – STNB

   
  I Strömstads Tidningens (STNB – Strömstads Tidning Norra Bohuslän) publikation den 23 juli, i sportsektionen har tidningen en artikel som avhandlar den preliminära Allsvenska serieindelningen för Tanums Schacksällskap. Reporter är Thomas Bennelind och för att kunna ta del av den digitala versionen av artikeln så måste man vara prenumerant, annars kan man läsa artikeln i torsdagens pappersversion av nämnda publikation.
   
  Stöd vår lokala ”schacktidning”, köp den!
  Tidningen utkommer tre dagar i veckan (tisdagar, torsdagar, samt lördagar) och är en lokaltidning för norra Bohuslän. Den är Bohusläns äldsta tidning och grundades 1866 av boktryckaren Karl Fredrik Blomberg. Första numret utkom den 17 oktober och förste redaktören var L. A. Larsson. Han övertog tidningen år 1876 och ledde den fram till sin död. Strömstads Tidning slogs 1934 samman med tidningen Norra Bohuslän som hade grundats år 1894 av Carl Hall. Tidningen köptes 1969 av Bohusläningens AB.
   
  Av Thomas Bennelind
   
  SCHACK
   
  Tävlingssäsongen tog slut redan i mars när coronapandemin tvingade Sveriges Schackförbund att stänga ner samtliga matcher och seriespel. Då stod också det klart att Tanum stannar kvar i serien.
   
  Under sommaren och våren har verksamheten legat på is. Ett antal spelare i laget dock har deltagit i matcher på internet.
   
  – Vi har inga gemensamma träningar, utan var och en tränar för sig. Vår verksamhet tog slut 20 mars. Nu har det gått lång tid utan spel. Samtidigt har vi spelare i laget som spelar regelbundet på internet, säger Christian Carlsson.
  Förra året blev TSS trea i tabellen.
  Nu har förbundet meddelat om preliminär serieindelning:
  Kålltorps SS, Bohusalliansen STO, Tanums SS, Hisings-Alliansen Götaverken/Lundby II, SS Manhem V, Göteborgs SS, SA Fenix Springaren, Länsmansgårdens SS, Kålltorps SS II.
   
  Christian Carlsson räknar SA Fenix Springaren som förhandsfavorit till seriesegern.
   
  – Det ser spännande ut. Det är SA Fenix Springaren som sticker ut. De har ett väldigt starkt lag på pappret, säger han.
  I TSS-truppen ingår bland andra toppspelaren Holger Blauhut och Lars-Erik Eriksen. Båda är bosatta i Norge. Landets nuvarande gränsrestriktioner är inte till fördel för Tanum.
  – Vi är lite oroliga för vad som kommer att hända med situationen kring gränsen. Är gränsen stängd när serien startar så blir det komplicerat för oss, säger Christian Carlsson.

  Lägg till kommentar

  © Tanums SS • Fröstorp 3 • 457 93 Tanumshede • +46 (0) 70-438 72 90
  Free Joomla! templates by AgeThemes