Allsvenska seriespelet framflyttat – STNB

   
  I Strömstads Tidningens (STNB – Strömstads Tidning Norra Bohuslän) publikation den 26 september, i sportsektionen har tidningen en artikel som bl.a. avhandlar att det Allsvenska seriespelet har blivit framflyttat för Tanums Schacksällskap. Reporter är Thomas Bennelind och för att kunna ta del av den digitala versionen av artikeln så måste man vara prenumerant, annars kan man läsa artikeln i lördagens pappersversion av nämnda publikation.
   
  Stöd vår lokala ”schacktidning”, köp den!
  Tidningen utkommer tre dagar i veckan (tisdagar, torsdagar, samt lördagar) och är en lokaltidning för norra Bohuslän. Den är Bohusläns äldsta tidning och grundades 1866 av boktryckaren Karl Fredrik Blomberg. Första numret utkom den 17 oktober och förste redaktören var L. A. Larsson. Han övertog tidningen år 1876 och ledde den fram till sin död. Strömstads Tidning slogs 1934 samman med tidningen Norra Bohuslän som hade grundats år 1894 av Carl Hall.
  Tidningen köptes 1969 av Bohusläningens AB.
   
  Av Thomas Bennelind
   
  SCHACK
   
  – Med tanke på omständigheterna kring coronapandemin känns det bäst att flytta fram matcherna. Vi fick beskedet för knappt en månad sedan. Jag tycker det är helt rätt beslut av förbundet.
  – Vi har inte heller haft några träningar. Nyligen hade vi ett styrelsemöte med förslag på olika alternativ. Vi kom överens om det var bäst att avvakta med verksamheten, säger lagledaren för Tanums schacksällskap.
   
  Nej, det blir ingen premiär i höst för Tanum i Allsvenska division III. ­Istället blir det till att ställa om siktet för laget som gör sin tredje raka säsong i allsvenska seriespelet.
  Desto roligare är det att föreningen, som denna säsong fyller 60 år, tilldelats värdskap av Västsvenska schackförbundet. Under lördagen hålls en distriktskongress i Tanums församlingshem.
  – Det är första gången på 28 år som den hålls i regi av Tanums schacksällskap. I år fyller klubben 60 år. Då är det brukligt att de klubbar som har någon form av jubileum tillfrågas arrangörskap, säger Christian Carlsson.
  Han räknar med att det kommer representanter från tolv klubbar.
  – I och med att vi är i församlingshemmet har vi goda möjligheter att hålla avstånd. Vi har också införskaffat handsprit och munskydd, säger lagledaren för TSS.

  Lägg till kommentar

  © Tanums SS • Fröstorp 3 • 457 93 Tanumshede • +46 (0) 70-438 72 90
  Free Joomla! templates by AgeThemes