Ungdomarna flyttar fram sina positioner!

Snabbschackstävlingen Sommerhurtigsjakk22 avverkades den 9 juni och avslutade Fredriksstad Schakselskaps (FSS) vårsejour. Turneringen spelades över sex ronder med den stipulerade betänketiden 10 minuter + 5 sekunders inkrement. Totalt deltog det 43 deltagare varav fem av dem representerar både Tanums Schacksällskap och Fredriksstad Schakselskap:
    Harry Andersen.
    Anna Blauhut.
    CM Holger Blauhut.
    Vetle Bjørge Strand.
    Ben Samuel Groth Skaar.

Vi kan konstatera att ungdomarna stadigt flyttar fram sina positioner och spelar allt starkare, då till exempel Anna Blauhut och Ben Samuel Groth Skaar båda två vann mot Harry Andersen och Vetle Bjørge Strand gick segrande ur duellen mot CM Holger Blauhut.

Vetle Bjørge Strand (1648), Tanums SS/Fredriksstad SS kom 3:a i turneringen och segrade bland annat mot CM Holger Blauhut (1950), Tanums SS/Fredriksstad SS. Foto: Rolf Livendahl.

Ben Samuel Groth Skaar (1610), Tanums SS/Fredriksstad SS blev 4:a i tävlingen och vann bland annat mot klubbkamraten Harry Andersen (1783), Tanums SS/Fredriksstad SS. Foto: Holger Blauhut.

CM Holger Blauhut (1950), Tanums SS/Fredriksstad SS kom på en 10:e plats. Foto: Christian Carlsson.

Harry Andersen (1783), Tanums SS/Fredriksstad SS kom på en 11:e plats. Foto: Holger Blauhut.

Anna Blauhut (1150), Tanums SS/Fredriksstad SS kom på en 27:e plats och vann bland annat mot klubbkompisen Harry Andersen (1783), Tanums SS/Fredriksstad SS. Foto: Rolf Livendahl.