Holger vann mot GM Loek van Wely

    Fredriksstad Schakselskap bjöd den 15 mars in till stormästarafton med den regerande nederländske mästaren (för 8:e gången!), GM Loek van Wely, som i skrivande stund är rankad 76:a i världen med sina 2667 i Elo. Loek har som högst haft 2714 och han har bland annat varit sekundant till den tidigare världsmästaren Vladimir Kramnik.
     
     
    GM Loek van Wely höll ett uppskattat föredrag om konsten att undvika att göra dumma misstag och det med hjälp av enkel logik.
    Efter föredraget var det så dags för Loek att spela 25 stycken simultanpartier, med den stipulerade tiden 45 minuter + 7 sekunder per drag, vilket kom att visa sig vara en tuff uppgift för mästaren att bemästra.
     
     
     
     
     
     
    GM Loek van Wely – Holger Blauhut, Tanums Schacksällskap, samt Fredriksstad Schakselskap.
     
     
    Mot Holger fick den nederländske mästaren det allt för svårt med att hantera tiden och Holger kunde därmed inkassera segern i en relativt jämn ställning.
     
    Vi i Tanums Schacksällskap tackar Rolf, Holger, samt övriga i Fredriksstad Schakselskap för en lyckad och trevlig kväll.
     
    För mer information:
     

    Kommentarer   

    #2 Rolf Livendahl 2018-03-16 16:11
    Hyggelig med besøk fra dere.Det var en vellykket aften igår.Lykke til videre.
    Rolf
    #1 Christian Carlsson 2018-03-16 13:15
    Vi gratulerar Holger till vinsten över den regerande nederländske mästaren GM Loek van Wely och tackar samtidigt Rolf, Holger, samt övriga i Fredriksstad Schakselskap för en lyckad och trevlig kväll.

    Ali, Bengt, Mohammed och Christian

    Lägg till kommentar

    © Tanums SS • Fröstorp 3 • 457 93 Tanumshede • +46 (0) 70-438 72 90
    Free Joomla! templates by AgeThemes